Saturday, October 13, 2012

Πάγκαλε τα φάγαμε μαζί;

Το «κράτος» (εκείνοι που έχουν ντόπια συμφέροντα) ενδιαφέρεται για την βιτρίνα και για το δήθεν και η ανοργανωσιά γινόταν και γίνεται επίτηδες ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν.
Ολόκληρα νοσοκομεία χτίζονταν και εξοπλίζονταν και τελικά έμεναν χωρίς ασθενείς γιατί δεν είχε «προβλέψει» το κράτος να προσλάβει προσωπικό, ούτε ήταν στα σχέδιά του.

Οι «αγορές» ή «πιστωτές» τώρα θέλουν λεφτά. Πιέζουν το κράτος και αυτό δήθεν αντιστέκεται αλλά τελικά πάντα υπογράφει και συναινεί. Γιατί;
Γιατί θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία και να εξασφαλίσουν άσυλο για αυτούς και τους δικούς τους.

Δεν θέλουν βέβαια να τα βγάλουν από τις τσέπες τους και έτσι τα ρίχνουν στους φτωχούς που πλήρωναν πάντα.

Βέβαια κάποιοι φτωχοί εκμεταλλεύονταν το σύστημα και κέρδιζαν αρκετά από αυτό. Αυτοί συνήθως ήταν και κομματόσκυλα ώστε να εξασφαλίζουν άσυλο.

Τώρα που υπάρχει πρόβλημα, οι μεγάλοι πιάνουν τους μικρούς και τους βγάζουν στη φόρα ώστε να πουν ότι φταίνε όλοι οι μικροί.

Πόσες από αυτές τις υποθέσεις θα καταλήξουν στην δικαιοσύνη και πόσοι θα καταδικαστούν είναι άγνωστο ή μάλλον γνωστό.

Σίγουρα πάντως ο Άκης και οι Άκηδες θα βγουν λάδι και οι Νεονάκηδες Βουλγαράκηδες κλπ θα εξασφαλίσουν την νομιμοφάνεια που ζητούσαν ώστε να συνεχίζουν να μας εκμεταλλεύονται.

Για αυτό τον λόγο η κρίση χτύπησε στην Ευρωζώνη πρώτα την Ελλάδα ( τον αδύναμο κρίκο ). Απλά ήταν ευκολότερο να τα ρίξουν στην Ελλάδα από το να χτυπήσουν την ίδια την Γερμανία.

Ας παραδειγματιστούμε όμως από την Ισλανδία, που τώρα αποτελεί και παράδειγμα προς μίμηση από το CNN!

No comments:

Post a Comment