Wednesday, March 13, 2013

Οι αρχαίοι Έλληνες και οι σημερινοί δούλοι

Έλληνες

Το μόνο κακό που έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες είναι πως δεν άφησαν απογόνους. 

Ποια καλύτερη απόδειξη από το ότι δεν βλέπω κανένα Αριστοτέλη, Αριστοφάνη, Πλάτωνα, Ευριπίδη, Αχιλλέα, Αλέξανδρο, Ηράκλειτο, Διογένη, Ιπποκράτη στην σύγχρονη εποχή.
Μόνο δούλους βλέπω και Εφιάλτες.

Προφανώς σε πολιτιστικούς αναφέρομαι ( δεν είμαι γενετιστής ) και ναι, νομίζω πως ίσως ο μόνος που άφησε απογόνους να ήταν ο Εφιάλτης στις Θερμοπύλες και σίγουρα όχι ο Εφιάλτης της Αθήνας, ο ιδρυτής της Δημοκρατίας.
Δυστυχώς ο τελευταίος ξεχάστηκε.

Δούλοι

Οι υπόλοιποι είμαστε δούλοι γιατί έχουμε νοοτροπία δούλου. Είμαστε πρώτα απ' όλα δούλοι της απληστίας που μας διακατέχει. Φερνόμαστε υπόδουλα για να ταΐσουμε τα ένστικτά μας και δεν χρησιμοποιούμε την λογική.
Ακόμα και σήμερα κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και δεν πολεμάμε ενάντια στην λαίλαπα που μας οδηγεί στον εξευτελισμό.
Βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο ενός ταξικού πολέμου και κρυβόμαστε αντί να αντιταχθούμε.
Σκύβουμε το κεφάλι και περιμένουμε. Πόσοι έχετε 2-3 μήνες να πληρωθείτε; Είστε χειρότεροι από δούλοι, στους δούλους έδιναν ένα πιάτο φαγητό καθημερινά.
Τι άλλο όμως να περιμένει κανείς από δούλους;

Δεν ξέρω ποιος είναι περισσότερο επιζήμιος για το κράτος σήμερα, ο Εφιάλτης Στουρνάρας που δέχεται τις εντολές των αφεντικών του και πληρώνεται αδρά ή ο δούλος που δέχεται ότι του λέει το δικό του αφεντικό, χωρίς να αντιτίθεται.
Μάλλον ξέρω, γιατί και ο τελευταίος εργαζόμενος ξέρει τι παίζεται πάνω από την πλάτη του και δεν επαναστατεί. Είναι δούλος, γιατί έχει νοοτροπία δούλου.

Ελευθερία

Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.
Ανδρέας Κάλβος

Ο τελευταίος αρχαίος Αθηναίος έλεγε πως αισθάνεται ελεύθερος, εσύ;

Εφιάλτες

Εφιάλτης ο Ευρυδήμου
Ο Εφιάλτης ήταν αρχαίος Έλληνας γιος του Ευρυδήμου. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση που έφερνε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και ανέλαβε να οδηγήσει από κει τους Πέρσες για να χτυπήσουν έτσι από τα νώτα τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (480 π.Χ.).
Εφιάλτης ο Αθηναίος
Ο Εφιάλτης (- 461 π.Χ.), γιος του Σοφωνίδη, ήταν διαπρεπής πολιτικός στην αρχαία Αθήνα και μέντορας του Περικλή.

No comments:

Post a Comment