Saturday, April 19, 2014

πυρ, γυνή και θάλασσα

Ποτέ δεν θεώρησα φίλο τον εχθρό του εχθρού μου.
Η άποψή μου περί Δήμου είναι γνωστή και την έγραψα πριν το συμβάν.

α) Ο Δήμου δεν είναι διανοούμενος αλλά Δήθεν με κεφαλαίο Δ
β) Η άποψή ότι το "άγιο" φως είναι από αναπτήρα είναι λάθος ( δεν κάθισα να διαβάσω ότι έγραψε ), μπορεί να είναι όμως από τσακμακόπετρα.
γ) Σωστό ότι η εκκλησία είναι αναχρονιστική και ξεπερασμένη (το έχει πει κι ο Νίτσε κοντά 300 χρόνια πριν), εξάλλου η θρησκεία (παπαδαριό) πάντα ήταν με το θεριό, ποτέ με τον Γιάννη και σαν τέτοια έπρεπε να ντρέπεται. (Όχι όμως πως δεν υπάρχουν παπάδες που θα τους έβγαζα το καπέλο, όπως και πολιτικοί που πραγματικά προσπάθησαν. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα)
δ) Ο Δήμου δεν κάνει για πολιτικός, επιτέθηκε στην εξουσία της εκκλησίας σε λάθος χρόνο και θα τον θάψουν, όχι οι παπάδες, αλλά τα αφεντικά του.
ε) Ο "φίλος" του Θεο-δωράκης γιατί τον κρέμασε; Νομίζει πως είπε ψέματα ή πήρε άνωθεν εντολές;
στ) Δεν θα απολογηθώ ούτε θα πάρω μέρος υπέρ ενός "διανοούμενου" που προσπαθεί να γίνει "αντισυστημικός" επιτιθέμενος στις προκαταλήψεις και στο "θρησκευτικό αίσθημα του Ελληνικού λαού".
ζ) Δημοκρατία σημαίνει και ελευθερία λόγου, αλλά που να ξέρουν από τέτοια οι παπάδες και οι οχετοί που αυτοαποκαλούνται ποτάμια ...

“Religion is an insult to human dignity. Without it you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion.” ― Steven Weinberg
(Εγώ βάζω τη λέξη προκαταλήψεις όπου religion)

No comments:

Post a Comment